top of page
Search

Bramborové placky se zapečeným mletým hovězím masem – křupavá klasika s moderním twistem

Hledáte něco, co voní po domově, chutná fantasticky a přitom působí jako pokrm z moderní restaurace? Pak jsou tyto bramborové placky se zapečeným mletým hovězím masem tím pravým! Spojují vše, co máme rádi – křupavé bramborové těsto, šťavnaté maso a kořeněnou vůni bylinek. Přitom jsou jednoduché na přípravu a skvěle se hodí jak na rodinný oběd, tak jako stylová večeře s přáteli.

Podávejte je s čerstvým salátem nebo lehkým dipem, například tzatziki, který celému jídlu dodá svěžest. Připravte si pánvičku a pojďme na to – tento recept vás dostane hned po prvním soustu!


Ingredience:

- 500 g mletého hovězího masa

- 4 brambory

- 1 cibule

- 2 stroužky česneku

- olej nebo máslo na smažení

- sůl, pepř, kmín, majoránka podle chuti

- na dochucení můžete přidat také papriku nebo čili


Postup přípravy:

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

  2. Na pánvi si rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte mleté maso a nechte chvíli restovat.

  3. Přidejte nastrouhané brambory a promíchejte. Přidejte sůl, pepř, kmín, majoránku a ostatní koření dle chuti.

  4. Směs masovou směsí vytvarujte placky a usmažte je na pánvi z obou stran dozlatova.

  5. Hotové bramborové placky podávejte s čerstvou zeleninovou salátem nebo s tzatziky omáčkou.


Dobrou chuť!

 
 
 

Comments


bottom of page